Logo foodfirst

Waarom hebben jullie een avocado in jullie logo?


Apple heeft een appeltje, FoodFirst een avocado. Bij ons draait alles om een gezonde leefstijl. Daar past een symbool bij waar de gezondheid vanaf spat: de avocado. Deze fruitsoort is namelijk op maar liefst tien manieren goed voor je gezondheid. Zo zit er in avocado’s een stof – bèta-sitosterol – waardoor ze je slechte cholesterolgehalte kunnen verlagen.

 

Avocado’s werken als ontstekingsremmers, waardoor ze goed zijn tegen gewrichtspijn als artritis. Ook beschermen avocado’s je gezichtsvermogen op lange termijn, vooral de stoffen luteïne en zeaxanthine dragen hieraan bij. Ze zijn ook nog eens zijn rijk aan vezels en bevatten relatief veel eiwit. Hierdoor houden ze je bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je energie constant blijft en je minder last hebt van een middagdip.

 

Doordat ze rijk zijn aan vezels, zijn avocado’s goed voor je darmen. Sterker nog: je hele spijsverteringskanaal wordt blij van avocado’s. Wist je dat je weerstand voor het grootste deel uit je spijsverteringskanaal komt, aangezien virussen en bacteriën daar worden bestreden (en voedingsstoffen daar worden opgenomen)? Doordat avocado’s je spijsverteringskanaal in goede conditie houden, beschermen ze je tegen ziektes. Ze verkleinen je kans op bijvoorbeeld diabetes, een hoge bloeddruk of beroerte.

 

Advocado’s dragen bovendien bij aan een gezonde zwangerschap en een mooie huid. Omdat ze langzaam worden opgenomen, verlagen ze je eetlust (waardoor je minder snel naar chips of koekjes grijpt). Tenslotteverminderen ze de kans op een depressie: het foliumzuur in avocado ondersteunt de productie van verschillende belangrijke ‘happy’ hormonen, zoals serotonine, dopamine en norepinefrine. Deze hormonen regelen je energiebalans, eetlust, de manier waarop je pijnprikkels ervaart en de kwaliteit van je nachtrust.


Laden...
x